• 1

Dankzij 3D-visualisatie hebben bouwende partijen beter zicht op wat er gebouwd wordt. Bouwhoeveelheden, volumes, oppervlaktes en ook aansluitingen zijn zichtbaar voor alle partijen en wijzigingen worden integraal in het model doorgevoerd. Het gevolg: faalkosten dalen en partijen bouwen efficiƫnter in minder tijd.

Van voorlopig ontwerp tot daadwerkelijke bouw

MEModeling verzorgt in alle bouwfasen de 3D-modellering en bijbehorende bouwkundige tekeningen. MEModeling zorgt bijvoorbeeld ook voor de stukken en het indienen van de omgevingsvergunning. De parametrische modellen worden gedetailleerd opgebouwd om alle vragen van de betrokken partijen te beantwoorden. En natuurlijk om verrassingen te voorkomen.

BIM

Bouwen met het Bouw Informatie Model (BIM) aan de hand van 3D-modellen is duurzamer, sneller en economischer. Voordat het daadwerkelijke bouwen begint, wordt het gebouw virtueel gebouwd. Dat gebeurt aan de hand van parametrische 3D-modellen waarin alle eigenschappen, relaties en afhankelijkheden zijn vastgelegd. MEModeling modelleert in een BIM-model en voegt tekeningen en modellen van verschillende partijen samen (Linked Files) of werkt samen met de overige partijen in een centraal gecoƶrdineerd model.

Ramingen

3D-modelleren heeft als voordeel dat er uit een model veel informatie gehaald kan worden. Informatie zoals oppervlakten, hoeveelheden, soorten materialen en bouwvolumes. Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande bouw en alle combinaties daarvan. Ook kunnen bouwkosten op deze manier eenvoudig berekend worden.

Weten wat MEModeling voor u kan betekenen? Contact